A tökéletes esküvői menü kiválasztása
A jó idő beköszöntével lassan kezdetét veszi az esküvői szezon, aminek megszervezése sokszor komoly fejtörést okoz az ifjú párnak.
A megfelelő helyszín, zenekar, dekoráció kiválasztása mellett a szertartás rendkívül lényeges eleme a finomabbnál finomabb fogásokból összeállított vacsora is.
Hagyományos ételek, esetleg modern, trendi menü kerüljön az asztalra? A kötetlenebb, svédasztalos étkezés vagy az elegánsabb, felszolgált vacsora lenne az ideális?
Következő blogbejegyezésünkben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat, hasznos tippeket, trükköket, amik segítségével garantáltan minden vendég elégedetten, teli hassal távozik majd erről a különleges alkalomról.
A vacsora szervezése során nem elhanyagolható szempont, hogy a menü illeszkedjen a ceremónia stílusához - főként tematikus esküvő esetén -, a helyszín adottságaihoz, a násznép igényeihez, no és persze az sem mindegy, hogy melyik évszakban kerül megrendezésre ez a különleges alkalom.
Míg ősszel és télen közkedveltek a kiadósabb, laktató, melengető ételek, a jó idő beköszöntével előtrébe kerülnek a könnyedebb fogások, élen a kevésbé zsíros grillételekkel és a hozzájuk passzoló vidám színes salátákkal.
A klasszikus, magyaros lakodalmi menü előételből, levesből, főételből, valamint desszertből áll, továbbá hozzá tartozik a menyasszonytáncot követő éjszakai büfé is.
Előételként jellemzően velős pirítóst vagy tatár beefsteaket kínálnak, ezt követi a gyöngyöző, aranysárga húsleves az elmaradhatatlan házi csigatésztával.
Ezután marha- vagy birkapörköltet és különböző sültes tálakat szolgálnak fel, majd éjfélkor a svédasztalon rendszerint a maradék sültek és töltött káposzta közül válogathatnak a vendégek.
Rajongtok az indiai konyháért? Esetleg egy hamisítatlan street food party-t terveztek, ahol hamburgert, hotdogot és pizzát kínáltok majd a meghívottaknak?
Netán egy páratlan sushi bárral szeretnétek felejthetetlenné tenni a lagzitokat?
Bár kétségtelen, hogy ez a nap rólatok szól, ezért fontos, hogy az esküvői menü is a Ti ízlésvilágotokat tükrözze, ugyanakkor nem árt, ha szem előtt tartjátok a vendéglistát is a fogások kiválasztása során!
Ha ugyanis a násznép nagyobb részét az idősebb korosztály képviselői alkotják és azt szeretnétek, hogy mindenki elégedetten és főképp jóllakottan távozzon majd, feltétlenül kedvezzetek nekik néhány hagyományos étellel is, így garantáltan hetekig emlegetik majd a lagzitokat!
Érdemes gondolnotok a gyermekekre is, akik ebben az életkorban bizony rendkívül válogatósak!
Készüljetek számukra külön gyerekmenüvel, amiért a szülők is kétségkívül hálásak lesznek majd!
Ilyen lehet például a paradicsomos spagetti, a pizza, a rántott sajt némi sült krumplival és persze jó nagy adag ketchuppal, ami után még a legfinnyásabb gyerkőc is megnyalja majd mind a tíz ujját.
A lakodalmak nélkülözhetetlen elemei az asztalokra kihelyezett sós és édes aprósütemények, amikből a vendégek kedvükre falatozhatnak a vacsoráig.
Ha szeretnétek szakítani a hagyományokkal, ezeket a harapnivalókat felválthatjátok mutatós mini szendvicsekkel, gyümölcs- és sajttálakkal, ízlésesen tálalt nyers vagy sült zöldségekkel, amik mellé különféle ízesítésű mártogatóst kínálhattok.
Az olasz konyha szerelmeseit könnyedén levehetitek a lábukról néhány gusztusos antipasti tállal, amiket készen is megvehettek, de akár Ti magatok is könnyedén összeállíthattok.
Ehhez mindössze néhány különleges szalámira, kolbászra, sajtra (pl. mozzarella, feta, gorgonzola) és sonkára (pl. pármai vagy prosciutto), olajbogyóra, egy kis szárított paradicsomra és bagettre lesz szükségetek.
Ne feledkezzetek meg a vendégek speciális igényeiről sem, amilyenek többek között a különböző ételérzékenységek (ezek közül leggyakoribb a tej-, glutén-, tojás intolerancia), a cukorbetegség vagy a vegán és vegetáriánus étkezés lehetnek!
Jó ötlet lehet egy, az esküvői meghívóhoz mellékelt kérdőív, aminek segítségével a meghívottak már előre jelezhetik számotokra, ha valamilyen allergiától szenvednek, esetleg egyedi diétát követnek.
Ami az italokat illeti, a megszokott üdítők, sörök, röviditalok mellett a hidegebb hónapokban nem hiányozhat a kínálatból néhány testesebb vörösbor sem, de a különböző forró csokik, teák is jó választásnak bizonyulnak.
Ezzel szemben nyáron a hűsítő limonádék, vidám koktélok teremtenek fergeteges hangulatot.
Ha a formabontó stílust kedvelitek és szeretnétek néhány igazán emlékezetes finomságot csempészni a megszokott ételek közé, kitűnő választás lehet az utóbbi időben hatalmas népszerűségnek örvendő bájos fánkfal, egy trendi, bérelhető fagyis kocsi, vattacukor vagy popcorn készítő gép egy ízléses salátabár, ahol mindenki kedvére válogathat.
Esetleg egy mesés csokiszökőkút, szezonális, friss gyümölcsökkel, amiért az édesszájú vendégek, valamint a legkisebbek garantáltan odalesznek.
Ha pedig már minden készen áll a „Nagy Napra”, ne feledkezzetek meg az apró részletekről sem, hogy valóban minden tökéletes legyen!!!! Nézzetek szét Webáruházunk esküvői kínálatában, ahol egyedi, torta formájú nászajándék-gyűjtő dobozokat, elegáns gyűrűpárnákat, varázslatos menyasszonyi ékszer- és örökcsokrokat, különleges szülőköszöntő ajándékokat is találhattok!!!!
https://kreativajandekshop.hu/naszajandek-gyujto-doboz-feher-2
https://kreativajandekshop.hu/rozsadoboz-tanu
https://kreativajandekshop.hu/menyasszonyi-csokor-felgomb
https://kreativajandekshop.hu/gyuruparna-sziv
https://kreativajandekshop.hu/rozsadoboz-oromszulo
Forrás:
pexels.com
pinterest.com
brides.com
weddingforward.com