Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információ
Menü

Ötletek őszi/téli esküvőhöz

Ötletek őszi/téli esküvőhöz

Bár „esküvői főszezonként” az áprilistól októberig terjedő időszakot szokás emlegetni, az őszi-téli hónapok is rengeteg lehetőséget tartogatnak a boldogító „IGEN” kimondására, csupán némi kreativitásra lesz szükségünk.

Gondoljunk csak a végtelenül gazdag desszertasztalokra, amikhez remek alapanyagként szolgálhatnak az idénygyümölcsök, mint az alma, a szőlő vagy a füge, a forró ital bárokra, amik átmelengetik a vendégek testét és lelkét egyaránt, a hangulatos, gyertyafényes terekre, amik a romantika egy teljesen új szintjére emelik majd a nagy napot!

Ráadásul az sem elhanyagolható, hogy - akár őszi, akár téli esküvőt tervezünk-, a festői tájra néző kilátás, az ezer színben pompázó falevelek, a hófehérbe borult vidék már önmagában meghitté varázsolják ezt a különleges alkalmat, egyúttal a dekorációra szánt kiadásainkat is csökkenthetjük vele.

Sajnos a koronavírus járvány miatt idén sok pár kényszerült a tavaszra/nyárra tervezett esküvőjét egy későbbi időpontra halasztani, de ne búsuljatok, hiszen számtalan ötletet gyűjtöttünk most össze Nektek, amikkel igazán felejthetetlenné varázsolhatjátok majd ezt az ünnepet.

Dekoráció

Őszi esküvő esetén a lila, a narancs, a bronz és a zöld színek tökéletesen illenek a helyszínt körülvevő természetes dekorációhoz, kiegészítve azt, egyúttal meghittséget, nyugodtságot árasztva.

Ha téli esküvőt tervezünk és szeretnénk elkerülni, hogy túlságosan „karácsonyi hangulatú” legyen, lehetőleg mellőzzük a bordó és a vörös színeket a díszítés során, használjunk helyette aranyat, ezüstöt, valamint bronzot, amik klasszikus eleganciát kölcsönöznek a belső tereknek.

A dekorációhoz bátran használjunk természet adta kincseket is: elragadó, egyedi kompozíciók készülhetnek például termésekből, dísztökből, tobozból, csipkebogyóból, de egy gyümölcskosár (füge, szőlő, körte, alma) is remek asztaldíszként szolgálhat, amivel ráadásul a költségekből is jelentősen lefaraghatunk.

Fontos azonban, hogy kültéri szertartás esetén ne feledkezzünk meg a megfelelő fűtőberendezésekről, baldachinokról sem. Feltétlenül gondoskodjunk takarókról is az idősebb, fázósabb vendégek számára, amikből kint is helyezzünk el párat a dohányzók számára vagy ha a meghívottak esetleg levegőzni szeretnének egy kicsit.

Mivel ebben az időszakban sajnos hamarabb sötétedik, szükségünk lesz megfelelő fényforrásokra, amik kiegyenlítik a természetes fény hiányát. Lámpák, gyertyák, mécsesek akár az asztaldíszbe építve, spot lámpák a mennyezeten, lampionok, tündérfényes háttér a főasztalhoz, mind-mind ragyogással töltik meg ezt a varázslattal teli éjszakát.

 

 

            

   

 

                

    

 

             

  

 

 

Csokor

Az őszi/téli esküvőkön sem kell lemondanunk teljesen a színekről, használjuk bátran az élénkebb árnyalatokat, mint a narancs, napsárga vagy a bordó! Igazán bohókás, őszi hangulatot érhetünk el, ha a csokrot különféle bogyókkal, díszfüvekkel dobjuk fel. A virágok terén a legstrapabíróbb és legkedveltebb fajták az orchidea, a kála, ezek klasszikus és mini változatai egyaránt, valamint az örök kedvenc, a rózsa.

A klasszikus stílus kedvelőinek tökéletes választás lehet egy téli menyasszonyi csokor esetén a fehér rózsa, ami ártatlanságot, tisztaságot fejez ki, nem véletlenül az egyik legkedveltebb esküvői kiegészítők egyike. Bátran kombinálhatjuk örökzöldekkel, magyallal, csipkebogyóval, esetleg ezüst színben pompázó tobozokkal is.

              

  

         

 

 

 

Ruha

A hűvösebb időben a háromnegyedes és a hosszú ujjú menyasszonyi ruhák előnyeit élvezhetjük, a csipke ujjú ruháktól, a magas galléros, zártabb fazonokon át, egészen a prémes kollekcióig, mindenki megtalálhatja a neki tetszőt.

A sejtelmesen csillogó ezüst díszítések, a több rétegű szoknyák,valamint a szatén és taft anyagokat felváltó bársony, a vastagabb kesztyűk egyaránt a téli menyasszonyi ruhák elmaradhatatlan elemei.

Ha azonban mégis a megszokott pántos, esetleg pánt nélküli kivitel mellett döntenénk, válasszunk mellé egy elegáns műszőrme bundát vagy bolerót. gondoljunk koszorúslányainkra is A merészebbek akár egyedi, hímzett vagy kézzel festett bőr- esetleg farmerdzsekit is választhatnak a pelerin helyett.

Fordítsunk kellő figyelmet a megfelelő lábbeli kiválasztására is, hiszen havas, sáros időben a körömcipő nem a legtökéletesebb választás, egy könnyen tisztítható fehér, ezüstösen csillogó bokacsizmában viszont egészen biztosan nem érhet minket bosszúság! A kényelmet és praktikusságot előnyben részesítő menyasszonyok lábán nem ritkán látni manapság tornacipőt, sőt gumicsizmát is, hiszen a társadalmi konvenciók folyamatosan lazulnak, a hagyományos „dress code” a menyasszony öltözékét illetően már rég a múlté. Tehát hölgyeim, bátran kísérletezzetek, hiszen ez a nap valóban csak Rólatok szól!

Ami a sminket illeti, míg a nyári esküvők slágerei a világos rózsaszín, barackos árnyalatú rúzsok, erre az alkalomra bátran válasszunk sötétebb, hangsúlyosabb árnyalatokat, amilyen a vörös, esetleg a mély szilva. Fontos azonban, hogy az erősebb rúzshoz, természetes, lágy színhatású selyemfényű szemhéjpúdert válasszunk - ilyenek például a krémszínek-, ha nem akarunk túl drámai hatást kelteni. A nagy nap előtt azért mindenképp ütemezzünk be egy sminkpróbát!

          

 

            

  

             

  

 

Ételek-italok

Bár az esküvői menük elmaradhatatlan eleme az aranyló húsleves csigatésztával, ami hűvösebb időben valóban az egyik legjobb választás. Ha azonban mégis szeretnétek kicsit változtatni a klasszikus lakodalmas fogásokon, az olyan ízletes, forró krémlevesekkel ugyancsak nem lőhettek mellé, mint egy krémes, meleg sült paprika krémleves, esetleg egy pikáns, kókusztejes sütőtök krémleves vagy talán egy fehérboros gombakrémleves! Kínáljátok őket pirítóssal, levesgyönggyel, esetleg sajt-vagy kolbász chipsszel, a vendégek garantáltan nem távoznak üres hassal! Főételként érdemes kiadósabb ételek mellett letenni a voksunkat, mint a marha-, a kacsa- vagy vadhús. Természetesen gondoljunk vegetáriánus családtagjainkra is, így szerepeljenek a menüben különböző tésztaételek, raviolik és zöldséges fogások is. Ami a salátákat illeti, ugyancsak nem lőhetünk mellé, ha alapanyagként körtét, diót, kecskesajtot választunk egy finom zöldségágyon. A desszertek terén bátran használjuk ki az évszak nyújtotta finomságokat! A fahéj, a szilva, a körte, az alma és a dió remekül kiegészítik a klasszikusokat is, mint a csokoládé- vagy a vörös bársony torta. A tél kétségkívül a forralt borok és a testesebb vörösborok szezonja, így ezek semmiképp nem maradjanak ki a kínálatból! De itt kaphatnak szerepet az évszak örök befutói, a forró csokoládék, a forró teák és kávék is, amivel fiatalabb vendégeinknek is kedvezünk.

 

         

     

                  

  

                

  

 

 

 

Ha pedig már minden készen áll a lagzira, az apró részletekről se feledkezzetek meg, hogy valóban minden tökéletes legyen! Nézzetek szét Webáruházunk esküvői kínálatában, ahol elegáns nászajándék gyűjtő dobozokat, gyűrűpárnákat, szülőköszöntő rózsaboxokat, menyasszonyi örök- és ékszercsokrokat is találhattok!

 

           

   

   

   

 

Forrás:

Pinterest

hudsonphotos.com

brides.com

bridalguide.com

 

 

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog

Keresés